CIMO järjestää yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen ja kansallisten ECVET Experttien kanssa sarjan seminaareja teemalla ECVET tulee, oletko valmis! Tilaisuudet ovat osa CIMOn koordinoimaa kansallista ECVET Expert -toimintoa. Kevään 2013 seminaarit on suunnattu erityisesti opettajille, opinto-ohjaajille ja kv-koordinaattoreille.
ECVET tulee, oletko valmis! -seminaarit ja paikkakunnat, kevät 2013:


Oulu 13.3.2013
lisätietoja: virpi.pikkuaho(at)osao.fi
Tampere 27.3.2013
lisätietoja: anne.tyynela(at)pirko.fi
Kouvola 11.4.2013
lisätietoja: auli.haapajarvi(at)ksao.fiSeminaarien ohjelma on sisällöltään sama ja jokaisessa seminaareissa on tilaa noin 60 osallistujalle. Oulun seminaarin ohjelma on liitteenä.

Helsingissä järjestetään lisäksi vuonna 2013 ruotsinkielinen ECVET tulee, oletko valmis! -seminaari. Kyseisen seminaarin päivämäärä vahvistetaan myöhemmin. Lisätiedot: susanna.vestling(at)yrkesakademin.fi

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan oheisen linkin kautta viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta: www.webropolsurveys.com/S/4A2B231E22B8D8B5.par . Ilmoittautuminen on sitova, peruutukset sähköpostitse: heidi.hirvonen(at)cimo.fi. Lomakkeella voi ilmoittautua mihin tahansa kolmesta tilaisuudesta.

Lisätietoja ECVETistä ja ECVET Expert -toiminnosta

Ammatillisen koulutuksen opintosuoritusten eurooppalainen siirtojärjestelmä (ECVET) on linjattu Koulutus ja tutkimus vuosina 2011–2016 kehittämissuunnitelmassa (KESU) otettavaksi käyttöön kaikissa tutkinnoissa vuonna 2014. Tavoitteena on edistää ammatillisessa koulutuksessa olevien ja ammatillisen tutkinnon suorittaneiden liikkuvuutta sekä eurooppalaisten työmarkkinoiden kehittymistä. Lue lisää opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta: www.minedu.fi/OPM/Koulutus/artikkelit/ammatillisen_koulutuksen_koeoepenhamina-prosessi/ecvet.html
ECVET Expert -toiminto on Euroopan komission vuonna 2012 käynnistämä toiminto, jolla tuetaan ECVETin toimeenpanoa kansallisesti. Toimintoa toteuttaa myös 24 muuta Euroopan maata. Suomen ECVET Expert -toiminnosta vastaa CIMO yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen kanssa. Lisäksi Suomessa toimii myös Opetushallituksessa ECVET-yhteyspiste, jonka tehtävänä on ECVETin kansallinen toimeenpano. Lue lisää CIMOn verkkosivuilta www.cimo.fi/ecvet-expert.
Tervetuloa!